Лондон око билети

Last Updated on 22 јануари 2024 by TT

Лондон око билети

London Eye билети; Адреса и локација; Riverside Building, County Hall, Westminster Bridge Road, Лондон (јужниот брег на реката Темза). Билети за брз влез (без чекање на линија за билети); Може да почекате до 2 часа за да ги купите вашите билети од билетарницата за да се качите на London Eye со 36 капсули. Ако однапред ги резервирате вашите „онлајн билети овде“, цената на билетот ќе биде поевтина и ќе влезете брзо. Или можете да ги проверите „комбините билети овде“ и „Вилетите за Хари Потер овде“. Можете да купите билети и за мали или големи групи. Транспорт; Најблиската станица на метрото е метро станицата Ватерло.

{%ALT_TEXT%}
Ред за билети за да се качите на панорамското тркало London Eye

ПРОВЕРЕТЕ ЈА ДОСТАПНОСТА НА БИЛЕТИТЕ, ВЛЕЗЕТЕ БЕЗ ЧЕКАЊЕ

Работното време на Лондонското Око често може да се промени поради одржување и сезонски причини. Можете да проверите достапноста за вашите датуми и да резервирате вашата карта за влез без чекање преку линкот подолу.

Колку е цената на влезниот билет?

Најевтината цена на билетот е 30,5 фунти за 30-минутно возење и не дава приоритет за влез. Со London Eye Ticket што го купувате овде, можете да возите 40 минути и да влезете без да чекате ред.

londra dönmedolabı için giriş bileti ücreti

Кое е работното време?

Панорамското тркало London Eye е отворено секој ден освен Божиќ, 25 декември. Времето на отворање и затворање се разликува по месец. Во зима се отвора во 11:00 часот наутро и се затвора во 18:00 навечер, додека во екот на сезоната се отвора во 10:00 часот и се затвора во 20:30 часот. Дополнително, поради одржување, може да има промени во часовите со претходна најава.

london eye dönme dolap bileti

Која е најблиската метро станица?

„London Eye“ е на непосредна близина на станиците Ватерло, Ембанкмент, Чаринг Крос и Вестминстер, а најблиску е метро станицата Ватерло (одете со метрото до Јужниот брег и е 5 минути пешачење).

Како да се оди со јавен автобус?

Линии 211, 77, 81. Другите постојки се од другата страна на реката и се на 10-15 минути пешачење.

Што има да се види во близина?

Кулата Биг Бен и Домот на Парламентот

Општи информации за „London Eye“.

Панорамското тркало London Eye, чие официјално име е Merlin Entertainments London Eye, а друго име е Millenium Wheel, е најголемото и највисокото панорамско тркало во Европа со висина од 135 метри. Се наоѓа во центарот на Лондон, на јужната страна на реката Темза. Панорамското тркало London Eye, изградено во 1999 година, има дијаметар од 120 метри. Иако беше највисокото панорамско тркало во светот во годината кога беше изградено, овој рекорд беше израмнет со панорамските тркала во Кина (158 метри), Сингапур (165 м) и Лас Вегас (168 м). Но, сè уште е највисоко во светот меѓу поддржаните панорамски тркала и има 4 милиони посетители годишно. Највисоката точка на Лондонското око е една од двете точки од кои можете да го видите Лондон од највисоко, а кога ќе се качите, можете да го видите и фотографирате градот од агол од 360 степени.

 

This post is also available in: Türkçe English Español Deutsch Français Italiano Português Magyar Svenska Nederlands Polski 日本語 한국어 简体中文 العربية Ελληνικα Suomi Čeština Română Norsk bokmål Български עברית हिन्दी Indonesia فارسی српски ไทย Ukrainian Albanian Català Русский Dansk Eesti Latviešu Lietuvos Malti Slovenčina Slovenščina

Leave a Comment