Destinations, Travel Suggestions, Tickets, Private Guides, Private Tours...
Destinations, Travel Suggestions, Tickets, Private Guides, Private Tours...

Лондон око билети

Лондон око билети

London Eye билети; Адреса и локација; Riverside Building, County Hall, Westminster Bridge Road, Лондон (јужниот брег на реката Темза).

Надоместоци за влез

Најевтината цена на билетот е 22,5 фунти за 30-минутно возење и не дава приоритет за влез. Со London Eye Ticket што го купувате овде, можете да возите 40 минути и да влезете без да чекате ред.

londra dönmedolabı için giriş bileti ücreti

Работно време

Панорамското тркало London Eye е отворено секој ден освен Божиќ, 25 декември. Времето на отворање и затворање се разликува по месец. Во зима се отвора во 11:00 часот наутро и се затвора во 18:00 навечер, додека во екот на сезоната се отвора во 10:00 часот и се затвора во 20:30 часот. Дополнително, поради одржување, може да има промени во часовите со претходна најава.

london eye dönme dolap bileti

Како да се оди со метро

„London Eye“ е на непосредна близина на станиците Ватерло, Ембанкмент, Чаринг Крос и Вестминстер, а најблиску е метро станицата Ватерло (одете со метрото до Јужниот брег и е 5 минути пешачење).

Превоз со јавен автобус

Линии 211, 77, 81. Другите постојки се од другата страна на реката и се на 10-15 минути пешачење.

Што има да се види во близина?

Кулата Биг Бен и Домот на Парламентот

Општи информации за „London Eye“.

Панорамското тркало London Eye, чие официјално име е Merlin Entertainments London Eye, а друго име е Millenium Wheel, е најголемото и највисокото панорамско тркало во Европа со висина од 135 метри. Се наоѓа во центарот на Лондон, на јужната страна на реката Темза. Панорамското тркало London Eye, изградено во 1999 година, има дијаметар од 120 метри. Иако беше највисокото панорамско тркало во светот во годината кога беше изградено, овој рекорд беше израмнет со панорамските тркала во Кина (158 метри), Сингапур (165 м) и Лас Вегас (168 м). Но, сè уште е највисоко во светот меѓу поддржаните панорамски тркала и има 4 милиони посетители годишно. Највисоката точка на Лондонското око е една од двете точки од кои можете да го видите Лондон од највисоко, а кога ќе се качите, можете да го видите и фотографирате градот од агол од 360 степени.

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x