Mallorca Plajları

Last Updated on 27 November 2019 by TT

Mallorca Plajları

Mallorca Plajları; Mallorca Adası’nın plajları turkuaz rengi denizi ve ince kumları ile Akdeniz’in en güzelleri arasındadır. Mallorca’da deniz kirliliği yoktur ve 31 plajın mavi bayrağı vardır. Mallorca Adası büyük bir adadır. Kıyaslama yapmak gerekirse bizim en büyük adamız olan Gökçeada’dan 10 kat daha büyüktür. Dolayısı ile bu kadar büyük bir adadaki 261 plaj arasında “hangisine gidelim” ya da “en güzel plaj hangisi” sorusunun cevabı biraz kafa karıştırıcı olabilir çünkü çok fazla sayıda güzel plaj ve koy var. Dolayısı ile seçmesi biraz zor. Bu konuda size yardımcı olması için aşağıda önereceğimiz plajlardan kendinize en uygun olanını seçebilirsiniz. Bu arada önemli bir not; Mayorka’da plajlar “koy” anlamına gelen “cala” kelimesi ile ifade ediliyor; örneğin “Cala Mayor” dendiği zaman bu “Mayor Koyu / Plajı” anlamındadır.

Palma şehrine yakın plajlar genellikle yüksek sezonda kalabalık olmaktadır. Bununla birlikte en güzel ve en bakir plajlar için 1 saat kadar mesafedeki adanın kuzey ve doğu sahillerine gitmeniz gerekir.

Palma Şehrine En Yakın Plajlar

Aşağıda Palma de Mallorca şehrine en yakın plajları bulabilirsiniz.

1- Cala Portal Nous; merkeze 12 km mesafede, en yakın kumlu plajlardan biri, yakınlığından dolayı genellikle Palma’lıların favorisi. Tüm plaj imkanları mevcuttur.

mayorka plajlar
Cala Portal Nous

2- Cala Mayor; merkezden 9 km mesafedeki bu plaj şehre en yakın plajlardan biri, yaz aylarında fazlasıyla kalabalık olur.

3- Playa de Palma ve Playa Arenal; merkeze en yakın konumdaki ikinci (8 km) plajdır. Kilometrelerce uzunlukta, popüler ve kumlu bir plaj olup her türlü imkan mevcuttur.

PALMA PLAJI
Palma Plajı

4- Anima Beach Palma; burası şehir merkezine en yakın plajdır. Katedral’den 15 dakika yürüme mesefesinde olup neredeyse şehrin içindedir. Deniz suyu temizdir, kumluktur, uzun bir plaj olan fakat tesislerin yetersiz olduğu Can Pere Antonio Plajı’nın katedrale en yakın tarafındadır. Yeme içme, duş, şezlong vs mevcuttur.

5- Cala Llletas; merkezin 12 km güneyinde, 20 dakikalık mesafede, küçük, beyaz ve yumuşak kumlu bir plajdır. Denizi berrak ve az dalgalıdır. Çok sevilen ve küçük bir plaj olduğundan yer kapmak için erken saatte gitmelisiniz. Bir çok plaj hizmeti mevcuttur.

Mallorca’nın En Güzel Plajları

6- Cala Llombards; adanın güney doğusunda, merkezden 50 dakika mesafede, derin bir koy içinde, çok derin olmayan beyaz kumlu, sığ bir denizi olan, turkuaz renkli denizi çam ağaçları ile çevrilidir. Yüksek sezonda kalabalık olabilir. Restoran ve su sporları imkanı mevcuttur.

mayorka en güzel plajlar
Cala Llombards

7- Playa Formentor; adanın kuzeyinde, 1 saatlik mesafede, 8 metre genişliğinde, 1 km uzunlukta dar uzun, denize doğru uzanan çam ağaçlarının gölgesinde oturabileceğiniz bir plajdır. Turkuaz renkli denizi ve ince beyaz kumu vardır. Her türlü imkan mevcuttur.

8- Cala S’Amador; adanın güney doğusunda, merkezden 1 saat mesafede, adeta tablo gibi, ödüllü, küçük, beyaz kumlu bir plajdır. Etrafı kayalıklar ve çam ağaçları ile çevrilidir. Yeme içme, şemsiye, duş gibi temel plaj servisleri mevcuttur.

mallorca en güzel plaj
Solda S’Amador ve sağda Mondrago Plajları

9- Cala Mondrago; adanın güneyinde, merkezden 1 saat mesafedeki bu plaj Amador plajının yakınındadır. Aileler için uygun, yumuşak ve ince kumlu, berrak suyu ve bazı kayalık mağaraları da olan bir plajdır. Her türlü imkan mevcuttur.

mayorkanin en güzel plajı
Cala Mondrago

10- Cala Agulla; adanın kuzeydoğusunda, merkezden 1 saat 15 dakika mesafede, 500 metre genişliğinde, ince kahverengi kumlu, çevresi dağlık ve çam ağaçlarıyla çevrili ve berrak denizi olan bir plajdır. Her türlü imkan (yeme içme, can kurtaran, şemsiye şezlong vs) mevcuttur.

11- Platja Es Trenc; Mallorca’nın en ünlü plajlarından biridir. Adanın güneyinde, merkezden 50 dakika mesafede, suyun dibini görebileceğiniz berraklıkta, ince kumlu 2 km uzunlukta olup, her türlü imkan mevcuttur. Çocuklar için sığ yerleri de vardır.

mallorcanin en güzel plajları
Cala Es Trenc

12- Playa Muro; adanın kuzeyinde, merkezden 50 dakika mesafededir. Beyaz kumlu, kum tepecikleri olan, çocuklar için uygun sığ denizi olan, rüzgar, su sporları, jet ski ve scuba için ideal bir plajdır. 100 metre yakınında otobüs durağı vardır ve çeşitli imkanlar mevcuttur.

13- Cala Millor; adanın doğusunda, merkezden 1 saat 15 dakika mesafededir. Beyaz kumlu, derin olmayan, kristal gibi bir deniz, 1.8 km uzunlukta, 40 metre genişlikte, barlar, restoranlar, dükkanlar, su sporları ile tüm diğer imkanlar mevcuttur.

mallorca en güzel plaj
Cala Millor

14- Port de Polença; adanın kuzeyinde, merkezden 55 dakika mesafededir. Altın rengi kumsalı, dalgasız sakin denizi olan, Tramuntanya Dağları manzaralı, her türlü su sporları, bir kaç bar ve plaj imkanları mevcut olan bir plajdır.

15- Platja d’Alcudia; adanın kuzeyinde, merkezden 45 dakika mesafede, 3,5 km x 8 metre büyüklükte bir plajdır. Uzunluğu, alışveriş ve yeme içme olanakları sebebiyle aileler ve turistlerce çok tercih edilir. Sakin bir deniz, her türlü su sporları ve plaj imkanları mevcuttur. Alcudia şehrine 2 km mesafededir.

alcudia plajı
Playa de Alcudia

16- Cala Torta; adanın kuzey doğusunda, merkezden 1.5 saat mesafededir. Beyaz kumlu, berrak turkuaz denizi, minimal plaj servisleri ve küçük bir restoranı ile doğayla içiçe olmak isteyenler için uygundur. Nudist güneşlenme serbesttir.

17- Cala Llamp; merkezden 33 km mesafede olup, kumlu plaj sevmeyenler için kayalık bir plajdır. Küçük çocuklar için uygun değildir fakat tuzlu su havuzu vardır. Çok berrak denizi vardır ve belli başlı plaj imkanları mevcuttur.

Leave a Comment