Burç Halife Bileti Ve Özellikleri

Last Updated on 2 March 2024 by TT

Burç Halife Bileti ve Ziyaret Bilgileri

Burç Halife: Adres; Downtown Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri. Ulaşım; Taksi veya metro ile. Burç Halife’nin girişi Dubai Mall Alışveriş Merkezi’nin içindendir. Burç Halife binasına ziyaret için günlük sınırlı sayıda izin verilmektedir. Rezervasyonsuz giderseniz giriş ücreti daha yüksek olacaktır, aynı zamanda yer bulma sorunu da yaşayabilirsiniz, bu sebeple biletinizi önceden buradan rezerve etmeniz tavsiye olunur. 

Dubai’de favori turlar ve biletler

burç halife bileti dubai downtown

Burç Halife ve Sıradışı Özellikleri

Dünyanın insan yapımı en yüksek binası olan Burç Halife rezidans ve otel olarak kullanılmaktadır. 830 metre yüksekliktedir ve 163 katlıdır fakat bunun 154 katı kullanılabilir, son 9 katı ise bakım amaçlıdır. Binanın 310.000 km2 kullanım alanı ve 57 asansörü vardır. Asansörlerin ikisi dublekstir. 57 asansörün her biri 12-14 kişi kapasitelidir. Bina güçlendirilmiş betondan 2004 – 2010 yılları arasında inşaa edilmiştir. Burj Al Khalifa, Dubai’nin en büyük gelişim projesi olan Downtown Dubai‘nin bir parçasıdır ve projenin merkezinde yer alır. Hükümetin amacı, petrol ekonomisinden karışık ekonomiye geçmek, sansasyon yaratarak şehre ün katmak, böylece turizme ivme kazandırmaktır. 1.4 milyar dolara malolan bu fütüristik yapıya Abu Dabi Emiri olan Halil Bin Zaed Nahyan’ın ismi verilmiştir. Çünkü ekonomik sorunlardan dolayı bitirilemeyen inşaat Nahyan’ın açtığı kredi ile tamamlanabilmiştir.

İnşaatı New York’taki One World Trade Center’ı da inşaa eden Amerikalı SOM şirketi yapmıştır. Bina yapılırken İslam mimarisinden esinlenilmiştir. Örneğin bütününe bakılınca ünlü Samara spiral minaresini andırır. Bina Y biçimlidir. Bu Y formlu taban güçlü bir statik oluşturur. Ayrıca Y formu, her kanatın çok iyi görüş açısına sahip olmasını ve gün ışığı almasını sağlar. Dış kaplaması Dubai sıcağından en az etkilenecek şekilde (alüminyum, cam) kaplanmıştır.

Sayılarla Burç El Halife

  • İlk 15 katı ultra lüks Armani Hotel’e aittir. Otelin özel bir girişi vardır.
  • 15 ile 108. katlar arasında 900 daire vardır. Bu dairelerin tamamı satışa çıktıktan sonraki 8 saat içinde satılmıştır. Daha üst katlarda ise ofisler, süit daireler, restoranlar ve gece kulübü vardır.
  • Dünyanın en hızlı ikinci asansörü (1. si Taipei 101’dedir) Burj Al Halifa’dadır. Saniyede 10 metre hızla çalışır.
  • 160. kata dek (2909 basamak) merdivenle çıkılabilir.
  • 43. ve 76. katlarda bina sakinlerinin kullanacağı havuzlar vardır.
  • En zirvedeki verici kısmı 4000 tonluk çelikten yapılmıştır ve 200 metre aşağıdan başlar.
  • En üstteki hava sıcaklığı aşağıya göre 6 derece daha soğuktur.
  • Dünyanın en yükseğe çıkan (584.5 metre) asansörü ve tek seferde ara vermeden en yükseğe çıkabilen asansörü (504 metre) Burç El Halife’dedir. Ayrıca;
  • Dünyanın en yüksek gözlem platformu (555. metre / 158. kat)
  • Dünyanın en yüksek gece kulübü (144. kat)
  • Dünyanın en yüksekteki restoranı (122. kat)

Burj Al Halife ile ilgili daha fazla bilgi…

* Bu blog sitesi üzerinden seyahat acentacılığı hizmetleri verilmemektedir. Sorumluluk Reddi, Gizlilik İlkesi, Kullanıcı Sözleşmesi sayfamıza giderek kullanım şartlarını buradan okuyabilirsiniz.

This post is also available in: English Deutsch Français Italiano Magyar Svenska Nederlands Polski

Leave a Comment