3 Günde Barcelona

Last Updated on 27 November 2019 by TT

3 Günde Barcelona Nasıl Gezilir; 3 Günde 3 Rota

Barselona’da gezilecek o kadar çok şey, o kadar çok yer var ki…öyle şehirler vardır, ne kadar uzun da kalsanız, ne kadar çok da gezseniz hep bir şeyler eksik kalır; aynı İstanbul ve Barselona gibi…İşte bu sebeple Barselona’da planlı programlı gezmek çok önem kazanıyor, hele ki kalış süreniz 3-5 gün ile sınırlı ise. 3 Günde Barcelona sayfasında size 3 günde şehrin altını üstüne getirmeniz için 3 rota sunuyoruz. Her gezginin ilgi alanı birbirinden farklıdır, bu sebeple aşağıda ortalama bir gezgini tatmin edecek “3 ROTA”‘dan oluşan “sıkı” bir program bulacaksınız. Dilerseniz bu rotaları takip edebilir dilerseniz kendinize göre ekleme ve çıkartmalar yapabilirsiniz fakat programa sadık kalacaksanız bol bol yürüyeceğinizi hatta belki de ayaklarınıza kara sular inebileceğini hesaba katın. Karşılığı ise minimum zamanda maksimum yer keşfetme.

1. GÜN – 1. ROTA; Tarihi Bölge (Gotik Mahalle ve La Ribera)

Yürüme performansınız ortanın üzerinde ise bu rotanın tamamını yürüyerek yapabilirsiniz.

Yürüyerek Katalunya Meydanı’ndan Las Ramblas Caddesi’ne girin, Las Ramblas üzerinde dünyanın en renkli açık hava pazarı Boqueria (Sant Josep)’yı, az aşağıda solda “şemsiyeli evi” ve sırası ile yerdeki “Miro Mozaiği”‘ni, sağda Liceu Operası’nı, onun karşısındaki Kraliyet Meydanı’nı (Plaça Real) görüp, Nou de la Rambla Sokağı’nın girişindeki Antoni Gaudi’nin yaptığı renkli bacaları ile dikkat çeken Güell Sarayı’nı (Palau Güell) görmeyi de sakın ihmal etmeyin. Bulvardan sahile devam edin, sağda Deniz Müzesi (tarihi tersane), Kolomb Anıtı’nı görüp karşıya geçmeden sola dönün ve yürüyerek 20 dk mesafedeki La Ribera semtindeki gotik şaheseri Santa Maria del Mar Kilisesi’ni ücretsiz gezin. Burası ünlü Picasso Müzesi’ne de çok yakındır, acıktıysanız El Born semtinin tapas barlarında veya salaş ama meşhur El Campanyet’de yer bulabilirseniz birşeyler atıştırabilirsiniz. Picasso Müzesi’nden yakındaki La Rambla Bulvarı’na paralel bir cadde olan Via Leitana’ya gelin, karşıya geçin, Ramon Berenguer Meydanı’nda üzerine eski Kraliyet Sarayı’nın inşaa edildiği Roma sur duvarlarını aşarak hemen ardındaki Kraliyet Sarayı ve Kraliyet Meydanı (Plaça Reial ve Palau Reial)’nı görün. Buradan La Rambla’ya dek olan tarihi bölge Gotik Mahalle (Barri Gotic)’dir ve ortasında Romalı’ların kurduğu Barselona’nın çekirdeğini oluşturan tarihi Barcino şehri (bugün yerin altındadır) vardır. Barcino’nun kalıntıları üzerinde ilginç bir tarih gezintisi yapabileceğiniz Şehir Tarihi Müzesi’de bu meydandadır. Buraya 200 m uzaklıktaki Katedral’i de mutlaka ziyaret edin, giriş 12:45’ten önce ve 17:15’den sonra ücretsizdir. Katedral çıkışı Casa de’l Ardiaca’nın avlusunu ve önündeki modernist posta kutusunu görün. Yakındaki Portal del Angel Caddesi üzerinden Katalunya Meydanı’na ulaşarak turu tamamlayın.

2. GÜN -2. ROTA; Gaudi Turu (Park Güell, La Sagrada Familia, Gaudi’nin Evleri, Barceloneta ve Olimpik Liman)

Bugünün turunda görülecek yerler, şehir merkezinin dışında ve birbirine yürüme mesafesinde değiller. Dolayısı ile rotayı metro ya da “hop on hop off” otobüsleri takviyesi ile de yapabilirsiniz fakat yine de yorucu bir gün olabilir.

Vallcarca (L3) metro durağından 15 dakika yürüyerek Gaudi’nin ünlü Güell Parkı’na gelin, bilet alarak (çok uzun bilet kuyruğu olabilir, önceden buradan alırsanız beklemezsiniz) içerisini gezin. Çıkışta ister yokuş aşağı 2.5 km yürüyün ya da tekrar Vallcarca durağından Metro Diagonal’e gelin, mavi hatta geçerek La Sagrada Familia Kilisesi’nde inin, içini gezmek isterseniz uzun bilet kuyruğunda beklememek için önceden biletinizi buradan alın ve Barselona’nın en etkileyici yapısını görün. Tekrar Metro Diagonal’e gelin ve Passeig de Gracia Bulvarı’na çıkın, deniz yönüne yürüyün. Şehrin en şık ve prestijli bulvarındasınız. Gracia Bulvarı üzerinde Gaudi’nin yaptığı en ünlü iki evi La Pedrera (Casa Mila) ve Casa Batllo (uzun bilet kuyruğunda beklememek için biletinizi önceden buradan alın) ile Uyumsuzluk Bloğu’nu, cadde boyunca Gaudi’nin yaptığı sokak lambalarını görerek Katalonya Meydanı yakınındaki Metro Passeig de Gracia’ya dek yürüyün. Buradan “sarı” hatta binerek Metro Barceloneta’da inin. Kestirme biçimde Barceloneta Semti’nin ortasından geçerek sahile (Passeig Maritim) ve plajlara ulaşın, denize bakan kafelerde bir şeyler içip atıştırabilirsiniz. Buradan, yüzünü denize çevirdiğinizde sahil boyunca 1 km sol yöne yürüyerek Olimpik Liman’a ulaşın ve Altın Balık Heykeli’ni görün. Akşam ve gece burası hareketlidir, yemeğinizi buradaki balık restoranlarında yiyebilirsiniz. Gran Casino de Barcelona, Shoko ve Catwalk gibi bazı şık lounge, diskotek ve gece kulüpleri de Olimpik Liman bölgesindedir.

3. GÜN – 3. ROTA; Merkezin Dışı (Camp Nou, Plaça de Espanya, Montjuic Tepesi..)

Yine merkezden ve birbirinden uzak 3 ayrı bölgede, Barcelona’da görülmesi gereken pek çok yeri içeren özel bir rota. Bilet kuyruğunda zaman kaybetmemek için Camp Nou Stadyumu ve Müzesi biletinizi buradan önceden alıp hızlı girebilirsiniz. Bu rotada metro veya hop on hop off otobüsleri de kullanabilirsiniz. Aşağıdaki programda metro + kısa mesafeli bir taksi kullanılmıştır.

Metro Colblanc’ta inin, bilet alarak Barselona Futbol Kulübü Müzesi ile (FC Club Barcelona Museum) stadyumu gezin. Yine Metro Colblanc’tan hat değiştirerek Metro Plaça de Espanya’da inin. Sanata meraklı iseniz meydandaki Arap etkisinde inşaa edilmiş Mudejar tarzındaki eski boğa güreşi arenasının (şu an AVM’dir) olduğu caddeye (Carrer Tarragona) girerek 200 m ileride sağda, park içindeki Joan Miro’nun en büyük eseri Kadın ve Kuş Heykeli’ni görün. Geri dönün, meydanın karşısındaki Venedik Kuleleri’nin arasından geçerek Fuar Alanı (Fira de Barcelona)’na girin. Yolun sonunda Katalan Milli Sarayı Müzesi (Museu Nacional d’Art de Catalunya) vardır. İçeride Katalonya’nın en geniş sanat koleksiyonunu gezebilirsiniz. Çıkışta sola dönün ve yamaçtaki Küçük İspanya’yı (Poble Espanyol) ziyaret edin. Buradan Monjuic Tepesi’ne çıkmak oldukça yorucu olabilir, yürümek yerine taksi tutun ve sizi “Mirador Alcalde” gözlem platformuna çıkartmasını söyleyin, yol üstünde sofirü durdurarak Olimpiyat Kompleksi’ni fotoğraflayın, daha sonra solda Joan Miro Müzesi’nden geçeceksiniz, Mirador Alcalde’de taksiden inerek şehri panoramik fotoğraflayın, 700-800 m mesafedeki finükülere binerek La Rambla yakınındaki Metro Paral-lel’de inin.

EXTRA GÜN; (Salvador Dali Müzesi ve/veya Girona)

Bir Barcelona gezisine Salvador Dali Müzesi’ni koymamak olmaz. Trenle 2, 2.5 saatte ulaşabileceğiniz Salvador Dali’nin doğduğu Figueres Kasabası’ndaki Salvador Dali Müzesi (Girona + Dali, Figueres Turu) sanatseverlerin dünyada görmesi gereken en uçuk ve etkileyici 10 müzeden biridir. Sanat yanında tarihe de ilginiz varsa tren ile 2 saat mesafedeki tarihi Girona şehri sizi fazlası ile tatmin edecektir. Normalde aynı rotada olmalarına rağmen iki şehri aynı günde gezmeniz oldukça zor fakat buradan rehberli organize tura katılarak bunu gerçekleştirebilirsiniz.

EKSTRA GÜN; (Sitges, Tibidabo Tepesi, Plajlar veya Hayvanat Bahçesi)

Evet Barcelona’da daha gezilmesi, görülmesi gereken pek çok yer var. Geziniz yaz aylarına denk geldiyse plajlarda güneşlenebilir veya Metro Sants’dan trenle 25 dk mesafedeki Barselona’nın Mikonos’u olarak anılan Sitges’te güzel bir gün geçirebilirsiniz. Bahar aylarında iseniz Katalunya Meydanı’ndan bineceğiniz servis ile Tibidabo Tepesi’ndeki şehre hakim Lunapark ve Sacret d’Cor Kilisesi ya da şehrin içinde kalan Hayvanat Bahçesi ilginizi çekebilir.

Barcelona’da Akşam Ne Yapılır?

3 Akşam için 3 Özel Program;

1- Sanatsal Etkinlik: Dünya’nın en iyi 3 akustiğe sahip 3 salonundan biri sayılan La Rambla üstündeki Teatro Liceu’da bir opera dinletisi veya dünyada eşi benzeri olmayan ince dekor ve tasarımı ile eşsiz bir müzik sarayı olan Katalan Müzik Sarayı’nda dinleyeceğiniz bir müzik şölenini unutamayacaksınız. Elbette üçüncü öneri de İspanya’nın olmazsa olmazlarından sayılan ve her izleyenin hayranlık ve şaşkınlıkla ayrıldığı bir flamenko şov içinde yerinizi buradan rezerve edebilirsiniz.

2- Otantik Bir Akşam Yemeği: Barceloneta’nın veya Olimpik Liman’ın balık restoranlarından birinde geleneksel deniz mahsullü paella veya hatırı sayılır lezzette tapaslar yiyebilirsiniz.

3- La Font Magica: Haftanın belli günlerinin akşamında, dünyanın en eski ve etkileyici ses-ışık-müzik gösterisi La Font Magica, Katalan Milli Sarayı’nın önündedir.

Leave a Comment